Pod Barczewem finiszują prace związane z budową nowego zakładu Piekarni Tyrolska. Będzie on miał około 20 tys. m kw powierzchni. Jego właściciel - Jarosław Goszczycki - zapowiada, że prowadzona będzie tam produkcja nowej grupy pieczywa, prozdrowotnego z dodatkiem m.in. buraka i łubinu. Przedsięwzięcie jest tak ogromne, że zainteresowały się nim władze Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju. W środę obiekt wizytowała Andżelika Możdzanowska, wiceminister Inwestycji i Rozwoju. Była ona pod ogromnym wrażeniem tej inwestycji, a także, co z kolei zrobiło ogromne wrażenie na właścicielu Piekarnia Tyrolska, miała dużą wiedzę na temat samej firmy z Olsztyna. - Ważne jest, że to właśnie tacy ludzie, jak właściciel Piekarni Tyrolska, z polskim kapitałem mają pomysł na biznes i z powodzeniem go realizują - mówiła wiceminister Możdzanowska w trakcie zwiedzania powstającego zakładu.
Symbolicznie uruchomiła nowy piec do wypieku pieczywa. Na taśmie znalazła się próbna seria chleba Optymista z dodatkiem buraka. Po jego wyprodukowaniu przełamała go i podzieliła się z innymi gośćmi. - Dzięki temu zakładowi powstaną nie tylko nowe miejsca pracy na miejscu, ale skorzysta na tym wielu kooperantów, którzy będą mogli dostarczać dla nas potrzebne produkty - mówi Jarosław Goszczycki, właściciel Piekarni Tyrolska.
Wiceminister Inwestycji i Rozwoju w Tyrolskiej
Andżelika Możdzanowska, wiceminister Inwestycji i Rozwoju odwiedziła nowy zakład Piekarni Tyrolska pod Olsztynem. Była pod wrażeniem.
- 27.03.2019 16:24 (aktualizacja 12.08.2023 23:32)
Napisz komentarz
Komentarze